x

Transmisie Steptronic cu 8 trepte

Transmisia Steptronic cu 8 trepte impune standarde noi în materie de confort şi performanţă dinamică şi constituie un element cheie al tehnologiilor BMW EfficientDynamics. Gradaţiile fine dintre trepte permit distribuţie optimă a puterii în toate treptele de viteze.

Acest lucru are drept rezultat reducerea semnificativă a consumului de combustibil, în timp ce îi permite conducătorului auto să se bucure de sportivitate sporită şi de performanţă dinamică. Turaţiile motorului sunt reduse în special la viteze mari, iar acest lucru reduce atât consumul de combustibil, cât şi zgomotul motorului.

Sistemul este susţinut şi de ambreiajul convertor – chiar dacă automobilul se află în modul manual de operare. Împreună cu tranziţiile rapide între vitezele motorului şi reglajul precis al transmisiei, acesta garantează schimbări imperceptibile de treaptă.

Funcţiile integrate precum trenul de rulare cu sistem de anticipare şi sistemul de monitorizare permanentă a traseului automobilului şi a situaţiiilor din trafic influenţează în mare măsură modul în care transmisia schimbă treptele. Indiferent de modul curent de condus, sistemul detectează treapta potrivită de rulare. Unitatea de control al transmisiei este conectată la sistemul de navigaţie, astfel că în funcţie de traseu, trenul de rulare cu sistem de anticipare face schimbarea între setarea mai atletică şi cu răspuns rapid (modul SPORT) şi cea mai confortabilă, cu mai puţine schimbări de trepte (modul COMFORT).
Home Condiţii legal PROTECŢIA CONSUMATORILOR - A.N.P.C. BMW Romania